Een groendak heeft voor-en nadelen. In deze blog gaan we in op deze feiten.

In de groendaken wereld wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten: extensieve en intensieve groendaken. Een extensief groendak is een daktuin waar beperkt onderhoud vereist is. De opbouwhoogte en daardoor de belasting is bij deze daken beperkt. Het dak heeft dan ook vaak een type beplanting, bijvoorbeeld Sedum.
Een intensief groendak is een daktuin met begroeiing die je ook tegenkomt in normale tuinen. Deze soort daktuin heeft geregeld onderhoud nodig en moet dan ook beloopbaar zijn. De opbouwhoogte is hoger dan bij extensieve groendaken en de extra belasting is vaak groter.

Voordelen groendaken:
1. Een groendak reduceert de geluidsisolatie.
2. Bij intensieve groendaken wordt de warmte isolatie verbetert.
3. Dakbedekking wordt beter beschermd
4. Werkt brandwerend.
5. Opname van Co2
6. Absorbeert water en draagt bij aan een aantrekkelijke omgeving.

Nadelen groendaken:
7. Prijs
8. Risico op lekkages door wortelgroei

Heeft u vragen over de aanleg van groendaken of wilt u een prijsopgave voor uw situatie? Neemt u gerust contact op. Wij helpen u graag!